De fire årstider på Eataly

Her på Eataly på Aker Brygge skjer det alltid noe. Hver sesong innebærer ulike oppgaver og forberedelser på det som skal komme. Her får du en liten gjennomgang av de fire sesongene hos oss.

Vår

Når snøen smelter på Aker Brygge, krokusen titter frem og grønne blader springer ut på trærne, begynner vi å forberede oss på sommersesongen. Vi utvider vårt personale med nye kokker og servitører, og uteserveringen utvider seg etterhvert som temperaturen stiger i lufta. En varmere luft gjør at vi på nytt kan plante ut vår hage med urter, bær, blomster og grønnsaker. Noen av plantene våre har overlevd den kalde vinteren ute, mens andre har overvintret i varmen inne.

På kjøkkenet pågår det en intens idémyldring på hvilke retter som får æren av å dukke opp på vår sommermeny. Ingrediensene blir nøye plukket ut etter hvilke råvarer som er i sesong. Vi velger råvarer som er i sesong for å få best mulig kvalitet og smak på våre retter. Samtidig som kjøkkenet arbeider med sommermenyen, blir både vinkart og barkart gjennomgått og utskiftet. En smaksopplevelse er ikke komplett uten den perfekte drikke ved siden av. Etter gjentatte smakstester blir Eatalys sommerdrink valgt. 

Med vårens temperaturstigning faller de lange skjorteermene bort, og nye uniformer kommer på plass, etterfulgt av jubel fra de ansatte. Samtidig blir alle rutiner innenfor HMS og brannsikkerhet gjennomgått, med tanke på både personale og gjester. Sikkerhet er alltid i fokus, slik at vårt personale trives på jobb og at dørene alltid står åpne for våre gjester. 

 

Sommer

Etter alle forberedelser på våren er vi klare for full trøkk på sommeren, Eatalys høysesong på Aker Brygge og Tjuvholmen. Her er det bare å stå på, samarbeide godt med sidemannen, kommunisere godt med kjøkkenet, se gjestene i døren og aldri miste smilet rundt leppene!Åpningstidene våre blir utvidet, vi holder åpent til 24 hver dag. Med unntak av søndag, såklart, da vi stenger 22. Den nye menyen på både mat og drikke kommer i bruk. Både gjester og personale nyter kveldssolen som varmer vår uteserveringen til sent på kvelden. Tempoet holdes oppe, servitører og kokker jobber hardt. Multi-tasking og effektivitet er viktige elementer, men fokus på våres gjester kommer alltid først. Etter lange dager med strålende sol, noen dager innimellom med regn, begynner høsten å komme oss i møte. Igjen begynner man å tenke på hvilke råvarer som spirer da, og passer best på menyen.  

 

Høst

Vi ser tilbake på sesongen som har gått. Hva var bra, var noe mindre bra? Hva skal vi gjøre annerledes til neste år? Man skal aldri slutte å tenke nye tanker og komme med ideer. Temperaturen faller igjen, og plantene som ikke tåler minusgrader blir tatt inn i varmen igjen. Bladene på trærne skifter fra grønt til høstens herlige nyanser av gult, brunt og oransje. Uteserveringen blir pakket sammen og plassert på lager frem til vinteren er over. Personalet kommer sammen for en siste samling. Her takker man for sesongen som er gått, og tar farvel med personalet som jobbet sommeren over på Aker Brygge og Tjuvholmen. Høstmenyen er klar, og den gamle sommermenyen faller bort. I midten av høsten blir åpningstidene endret til vintersesong. En ny gjennomgang av HMS og brannsikkerhet blir gjort, så vi alltid kan ønske våre gjester velkommen til Eataly. På tampen av høsten kommer våres egen julemeny ut. Her inviterer vi våre gjester til en litt anerledes smaksopplevelse på det ellers så tradisjonelle julebordet. Som hør og bør, vi tenker alltid italiensk!

 

Vinter

De siste bladene på trærne faller bort, og blir skiftet ut med hvite snøkrystaller som daler ned fra en mørk himmel. Innenfor koser vi oss med flammer fra peisen, levende lys og en avslappet atmosfære. Flere julebord fyller restauranten og nyter godt av våres gjestfrihet og den personlige servicen vi gir. Julen nærmer seg med stormskritt, julepynten er funnet frem og pryder hvert hjørne av restauranten. Stemningen ligger i luften. Et år er snart over, og det er tid for å se tilbake og samtidig se fremover. Vi tar lærdom av året som har gått og legger budsjett for året som kommer. Samtidig lager vi en plan for hvordan Eataly skal utvikle seg til neste år. Vi må aldri slutte å utvikle oss. Desember måned blir den korteste i løpet av året. Både gjester og personale skal hjem til familie og venner. Eataly lukker dørene 21.desember på Aker Brygge og Tjuvholmen, og åpner for nye muligheter, nye opplevelser, nye,- og gamle gjester 2.januar!